Harvard Üniversitesi Harvard T.H.Chan School of Public Health kurucu başkanı ve Sabri Ülker Metabolik Araştırma Merkezi Direktörü Tıp Fakültemiz mezunu Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in liderliğinde faaliyet gösteren Sabri Ülker Gıda, Genetik ve Metabolizma Araştırma Merkezi’nin 2024 Yılı Bilim Ödülü töreni İstanbul Fişekhane’de gerçekleşti.
İlk 10 yıl toplantısına ve ödül törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof.Dr. Kaan Orhan katılım gösterdi.

Törende konuşma yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1986 mezunu, Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, yapılan işbirliklerinin küresel akademik ağların genişletilmesine ve disiplinler arası bilgi paylaşımına katkı sağladığından bahsetti. Akademik işbirliğinin önemine değinen Hotamışgil sunumda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Aykut Özkul ve Prof.Dr. Erkan Yılmaz’ın da yaptığı çalışmalardan örnek verdi.
Değerli Hocamıza ve Üniversitemiz Akademisyenlerimizi gerçekleştirdikleri işbirlikleri ve çalışmaları için tebrik ederiz.