Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Necdet Ünüvar ile Rektör Yardımcımız ve Araştırma Dekanımız Prof.Dr. Kaan Orhan’ın da yer aldığı Ankara Üniversitesi heyeti 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde başkent Astana’da düzenlenen “ConnectEd 2024: Geleceği Yeniden Tasarlamak” adlı etkinliğe katılım gösterdi.

Etkinliğin birinci günü Stratejik Ortaklar Formu ile başladı. Formun açılışı, alanında uzaman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı “Uluslararası Eğitim: Bölgede Küresel Bir Merkezin Geliştirilmesi” başlıklı oturum ile gerçekleştirildi. Oturum, alanında uzman araştırmacıların sunumlarının ardından aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. Etkinliğin ikinci gününde, Bağımsızlık Kongre Merkezinde gerçekleşen ve Kazakistan Başbakan Yardımcısı Tamara Düseinova’nın da katıldığı “Geleceğe Farklı Bakış” başlıklı oturuma katılım gösterildi.

Ankara Üniversitesi heyeti, Kazakistan temasları kapsamında ülkenin önde gelen yükseköğretim kurumlarından Nazarbayev Üniversitesini de ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Luis Ramon Rojas-Solorzano ve beraberindeki heyetle bir araya gelindi.

Ziyaretler boyunca üniversitemizin araştırma olanakları hakkında ve ikili işbirlikleri konusunda toplantılar gerçekleştirildi.