Ankara Üniversitesi 2023-2024 URAP Alan Bazlı Sıralamalarında, 78 araştırma alanından 17 tanesinde dünya sıralamasına girdi.

Üniversitemiz, bir önceki seneye göre 4 yeni araştırma alanı ile listede yer almaktadır. Bu alanlar Moleküler Biyoloji ve Genetik, Eğitim Bilimleri, Pediatri ve Onkoloji’dir.

Ankara Üniversitesi Veteriner Bilimler alanında Türkiye Birincisi, Gıda Mühendisliği ile Ziraat Alanlarında Türkiye İkincisi, Diş Hekimliği Alanında Türkiye Üçüncüsü olarak sıralamada yerini üst basamaklara taşıdı.

Dünya sıralamalarında ise 10 araştırma alanında ilk 500 içinde yer alan Ankara Üniversitesinde, bir önceki seneye göre en fazla ilerleme 49 sıra birden yükselen Kimya, 46 sıra birden yükselen Biyoloji ve 26 sıra birden yükselen Diş Hekimliği alanında görülmektedir.

Üniversitemiz Kimya, Tıp Bilimleri, Biyoloji, Gıda Mühendisliği, Farmakoloji, Diş Hekimliği ve Veteriner Bilimler alanlarında sıralamalardaki yerini bir önceki seneye göre üst basamaklara taşımıştır.

Ankara Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

URAP 2023-2024 Alan Bazlı Sıralamalar Sunumu için tıklayınız.