Ankara Üniversitesi’nin CWTS Leiden sıralamalarında bir önceki yıla göre on beş sıra birden yükselerek Dünyada 264. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında bir önceki yıla göre iki sıra yükselerek 4. Sırada ve A2 kategorisindeki Araştırma Üniversiteleri arasında ise Türkiye’de 2. sırada yerini aldı.

Dünya çapındaki yükseköğretim kurumlarının akademik faaliyetlerini değerlendirerek bilgi sağlayan Hollanda menşeili Bilim ve Teknoloji Araştırmaları Merkezi (CWTS) dünya sıralamalarıyla yükseköğretim kurumlarının karşılaştırmalı performansını görme olanağı sağlamaktadır.

Sıralamalar dünyadaki 1.200 üniversitenin bilimsel yayınlarının analizine dayanmaktadır.

Derecelendirme 4 temel kategori üzerinden yapılmaktadır.

1. Bilimsel Etki göstergesine göre CWTS Leiden Sıralaması (Scientific Impact)

2. İşbirliği göstergesine göre CWTS Leiden Sıralaması (Collaboration)

3. Yayınlarda yer alan bilim insanlarının cinsiyet oranı göstergesine göre CWTS Leiden Sıralaması (Gender)

4. Açık Erişim göstergesine göre CWTS Leiden Sıralaması (Open Access)

Tüm kategorilerde sıralamasını yükselten Ankara Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.