“2024 Times Higher Education China Subject Ratings ” 2024 yılı konu bazlı sıralaması açıklandı.

Ankara Üniversitesi 2024 yılı “Times Higher Education China Subject Ratings” konu bazlı sıralamasında 71 konu ile listeye girdi. Üniversitemiz, 2024 yılı sıralamalarında 1 alanda Grade A (Diş Hekimliği), 24 alanda Grade B (Fizik, Endüstri Teknolojisi ve Mühendisliği, Materyal Bilimi, Gıda Teknolojisi, Eğitim bilimleri vb..), 46 alanda Grade C (Ziraat, Kimya Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, İlahiyat, Biyoloji, eczacılık vb.) kategorisinde sıralamaya girmiştir.

2023 yılında 58 alanda listede yer almış olan Üniversitemiz, 3 alanda Grade A (Diş Hekimliği, Endüstri Teknolojisi ve Mühendisliği), 21 alanda Grade B (Tıp, Fizik, Mühendislik; Materyal Bilimi, Gıda Teknolojisi, Nükleer Bilim ve Teknolojileri vb..), 34 alanda Grade C (İstatistik, Kimya Mühendisliği, İlahiyat, eczacılık vb.) olarak sıralamada yer almışken; 2024 yılında listedeki konu kategorisini 13 sayı arttırmıştır.

Sıralamalara ilişkin dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.