Kongreye Tokyo Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Nükleer Mühendisliği ve Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naoto SEKIMURA ve beraberindeki heyet davetli konuşmacı olarak iştirak ettiler.

Prof. Dr. Naoto SEKIMURA konuşmasında, Tokyo Üniversitesini ve uluslararası stratejilerini tanıttı. SEKIMURA, “Japonya’da Nükleer Enerji Santrallerinin Güncel Durumu ve Nitelikli İşgücü Oluşturulması” konulu panel konuşmasını gerçekleştirdi.

Kongre konuşmacılarından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren ŞAHİNER, Ankara Üniversitesinde yapılan nükleer araştırmaları hakkındaki panel konuşmasında, geçmiş ve şimdiki durum ile gelecek beklentileri üzerine hedeflere değindi.

Ankara Üniversitesi mensubu araştırmacı ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kongre, heyetlerin önümüzdeki süreçlerde iş birliği içinde çalışma temennilerini sunmaları ile son buldu.